Újdonságok és akciók

Új termékeink:

Titánfólia

A titánfólia ideális a háromdimenziós csontfelépítéshez.
Két vastagságban gyártunk fóliákat. 30 illetve 40 mikromilliméter vastagságban.

A 40 mikronos titánfólia jó stabilitást biztosít, rögzítése szükséges.

A 30 mikronos fólia flexibilis hajlítható, ezáltal paradontális defektusok vagy extrakciós sebek fedésére is alkalmazható. Általában még rögzítésre sincs szükség.

A fóliát megfelelő méretűre kell vágni, a széleit le kell simítani, a fólia összenyomásával lehet formázni és titáncsavarokkal lehet rögzíteni. (általában a vesztibulumban)
A csontpótló anyag védelmére olyan esetekben használható, ahol az eleve exponált. (seb primer zárására nincsen lehetőség)

A fólia helyén tartja a csontpótló anyagot, illetve helyfenntartóként is viselkedik.
Kezelés befejezésével könnyedén eltávolítható.

Extraktor szett:

Az eszköz arra szolgál, hogy feltárás nélkül lehessen kihúzni a gyökereket, csontsérülés nélkül. Amennyiben nincs gyulladás, akkor a húzást követően az implantátum azonnal beültethető, nincs szükség várakozni a gyógyulási időre. A gyökér kiemelése kíméletes, ezáltal gyorsabb a gyógyulás folyamata.
Páciensek visszajelzése alapján állíthatjuk, hogy ezzel az eszközzel történő húzást jobban szerették, mint a hagyományos fogóval történő húzást.

Az extraktor a dugóhúzó elve alapján működik.
A szett tartalmaz 2-2 csavart 1,6 és 1,8 mm átmérővel két hosszal.
Fúrókat is tartalmaz a szett, amivel a gyökércsatornát szükség esetén elő kell tágítani ahhoz,
hogy a csavarokat behelyezhessük a helyükre. Minimálisan 6 mm mélyen kell a csavart behelyezni. A csavarok önmetszőek. Kézi csavarbehajtót is magába foglal a szett, természetesen egy hosszú és egy rövid változatban.
Gépi csavarbehajtásra amiatt nem biztosítunk lehetőséget, mert megfeszülés esetén vékony gyökérfalnál az megrepedhet.

Ha a csavart behelyeztük, a flexibilis köztidarab egyik végét a csavarba, a másik végét pedig az extraktoron kialakított előre tolható felületbe helyezzük bele, a csigán keresztül. Az extraktort a két szomszédos fogon támasztjuk meg, sorvégi gyökér esetén a fordítható fejet hátrahajtjuk.

Ezután kezdődhet a gyökér kiemelése.
Az extraktor végén lévő nagy átmérőjű feszítő csavarral tudjuk az előre tolt részt hátra húzni.
Amint megfeszül a flexibilis köztidarab, ténylegesen ekkor kezdődik a húzás.

Szemmel láthatólag nem történik semmi de a rostok elkezdenek megnyúlni, majd elszakadni.
Ezt támasztja alá a szemmel is látható vér szivárgása. A feszüléskor mindig csak keveset szabad tekerni a nagy átmérőjű feszítő csavaron és várni kell körülbelül 20 másodpercet. Ezt a folyamatot addig ismételjük amíg a gyökeret el nem távolítottuk.

Expander szett

A kevés csontkínálat, a penge vékonyságú csontok az implantálás szempontjából nem a „legideálisabb” terület. A kifejlesztett expander szett segítségével azonban a kortikális tágítható a megfelelő implantátum méretéig.

2-4 mm-ig teszi a szett lehetővé a csonttömörítést és tágítást, ezáltal kezvező feltételeket teremtve az implantáláshoz. Kézi, gépi és racsnis behajtáshoz tartalmaz a szett további eszközöket.

Implantációs párhuzamosító eszköz

 

Célunk az volt, hogy olyan egyszerűen, könnyen alkalmazható eszközt tervezzünk, amellyel az egy már megfúrt 2 mm átmérőjű furattal – a csontágy bármely más részére – párhuzamos (pontosan azonos dőlésszögű) furatot készítsünk. A párhuzamosító anyaga titán.
Az alábbi linken tekintheti meg a videót az eszköz használatáról.

Scroll Up